IPE-TERASSILAUTA PIILOKIINNITYKSELLÄ

Tabebuia spp.

Ipe on yksi kovimmista kaupallisesti saatavilla olevista puulajeista. Ipe-terassilaudoilla saadaan luonnostaan erittäin kestävä puinen kansirakenne, joka vanhenee kauniisti.

Ipe-puulajia kutsutaan toisinaan myös brasilialaiseksi pähkinäpuuksi. Se on erittäin kestävä kovapuulaji, jolla on tasainen rakenne ja jonka väri voi vaihdella punaruskeasta kellertävän oliivinruskeaan tai mustanruskeaan. Toisinaan siinä voi olla juovia, jotka vaihtelevat väriltään tummanruskeasta miltei mustaan.

Ipestä rakennettu puinen kansirakenne antaa ylellisen vaikutelman ja on oivallinen valinta sinulle, joka et halua tinkiä ulkonäöstä, laadusta tai luonnollisesta kestävyydestä. Oikein hoidettuna Ipe-terassilattia vain kaunistuu vuosien myötä.

Ipe-terassilauta on täysin orgaanista materiaalia, jolla on luontainen vastustuskyky lahoamista vastaan ilman minkäänlaisia myrkyllisiä lisäaineita. Ipe on siksi erityisen hyvä valinta silloin, kun ihmiset – ja ennen kaikkea lapset – joutuvat suoraan kosketukseen terassin lattian kanssa.

SERTIFIOITU PUU

Sertifioitu puu merkitsee kestävää ja oikeudenmukaista metsänhoitoa.

Skandinaviska Träimport toimittaa ympäristö- ja oikeudenmukaisuussertifioitua puuta. Sertifioidun puun käyttö lisää puuraaka-aineen arvoa ja parantaa laatua ja vastuullisen metsänhoidon mahdollisuuksia ympäristön hyväksi ja niille ihmisille, jotka ovat riippuvaisia metsästä saatavista tuloista.

FSC Skandinaviska Träimport
PIILOKIINNITYKSELLÄ

NÖVLEK® – PIILOKIINNIKEJÄRJESTELMÄ

Ipe-terassilaudassamme on reunaprofiili, johon voi käyttää lisätarvikkeena saatavaa Növlek®-piilokiinnikejärjestelmää. Kiinnikejärjestelmä sisältää kiinnikkeet, ruuvit, poranterän, porakärjet, välikkeet, 12 Ipestä valmistettua puutulppaa ja ohjeet. Yksi pakkaus riittää noin 11 neliömetrille valmista terassia.

NÖVLEK® – PIILOKIINNIKEJÄRJESTELMÄ

Novlek_Hardwood_Clip_Fastener

PROFIILIT JA MITAT
IPE-TERASSILAUTA 21X145 MM SILEÄ/SILEÄ
REUNOILLA URAT KIINNIKKEILLÄ SUORITETTAVAAN PIILOKIINNITYKSEEN

PERUSTIEDOT

•  Pituudet: 1,85 – 4,85m
•  Kuivattu
•  Menekki: n. 6,7 jm/m2
•  Sertifikaatti: FSC® C114002

Skandinaviska Träimport IPE

LISÄVARUSTEET

PUUTULPAT

Ipestä valmistetut puutulpat ovat saatavana lisätarvikkeena. Puutulpat on suositeltavaa asentaa käyttämällä valikoimassamme olevaa Növlek®-työkalua.

Novlek_wooden_plugs

TUOTE-ESITE

 LATAA TUOTE-ESITE

TIETOJA IPE-PUUSTA
YLEISKIELINEN NIMI IPE, BRAZILIAN WALNUT, LAPACHO
TIETEELLINEN NIMI HANDROANTHUS SPP
ALKUPERÄ KESKI-AMERIKKA, ETELÄ-AMERIKKA
PUUN KOKO 30 M KORKEA, 0,6–1 M:N HALKAISIJA
KESKIPAINO KUIVATTUNA 1 100 KG/M3
KOVUUS BRINELL 11,0
MURTOLUJUUS 177 MPa
KIMMOISUUS 22,07 GPa
KUTISTUMINEN SÄTEITTÄINEN: 5,9 %
TANGENTIAALINEN: 7,2 %
TILAVUUS: 12,4 %
T/R RATIO: 1,2